Lasagne van zoete aardappel met broccolisaus

Heerlijke ovenschotel!

Ingrediënten

 • 1 broccoli 500g
 • 1,5 el glutenvrije bloem/ boekweitbloem
 • 1,5 el ghee/ echte boter
 • 450 ml groentebouillon
 • 1 ui, fijngesneden
 • 2 grote zoete aardappel
 • tijm, rozemarijn, peper en zout
 • 50 g pecorino kaas
 • 400 g kippengehakt
 • optioneel: johannesbroodpitmeel

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°.

 2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakken (maak eventueel gebruik van een mandoline). Leg de plakken in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie, kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Bak 15 min in de oven.

 3. Kook ondertussen de broccoli in 10 min gaar.

 4. Verhit olijfolie in een pan en bak het kippengehakt in 3 min. Bewaar daarna apart.

 5. Snijd intussen de ui fijn. Smelt de ghee in diezelfde pan en bak de ui 1 min, voeg dan de bloem toe (let op dat het niet aanbrand), vervolgens voeg je beetje bij beetje de groentebouillon toe. Haal dan de pan van het vuur en voeg 1/2 tl johannesbroodpitmeel toe indien je de saus nog wat verder wil indikken. Als laatste voeg je de broccoli toe en 1/3 van de pecorino kaas. Mix het geheel met een staafmixer. Voeg daarna het kippengehakt toe.

 6. Haal de zoete aardappel terug uit de oven en doe ze even in een bord apart. Bekleed dan de ovenschotel met een laag zoete aardappel, gevolgd door een laag saus, dan weer een laag zoete aardappel en eindig met een laag broccolisaus. Garneer de ovenschotel dan met de overige pecorino kaas.

 7. Bak nog 15-20 min in de oven op 180°.