Espresso taart met chocolade

 

Ingrediënten

Vulling:

  • 2 cups cashew noten (geweekt overnacht of min 6u) 
  • 1 kopje espresso (of 30 ml sterke koffie)
  • 1/2 cup kokosolie (gesmolten)
  • 1/2 cup honing
  • 1 cup kokosroom

Bodem:

  • 2 cups dadels
  • 2 cups amandelnoten/peccannoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el kokosolie (gesmolten)

Topping:

  • 1 cup gesmolten chocolade

 

Bereiding

  1. Week de cashewnoten 1 nacht of minstens 6u in water.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verspreid de bodem in de bakvorm, druk goed aan. Plaats deze dan even in de koelkast.
  3. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de vulling. Haal de bakvorm terug uit de koelkast en giet de vulling over de bodem. Plaats nu min 1u in de diepvries.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de taart na min 1u terug uit de diepvries en giet er de gesmolten chocolade over. Plaats onmiddellijk terug in de diepvries voor min 4u.
  5. Haal de taart minstens 30 min voor het serveren uit de diepvries.ENJOY!