Koolrabi-zoete aardappel puree met gegrilde courgette en zalm

Koolrabi-zoete aardappel puree met gegrilde courgette en zalm

Een gezonder en lekker alternatief voor aardappelen!

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 koolrabi
  • 1 pastinaak
  • 2 of 3 courgetten
  • verse dille, fijngesneden
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • sojasaus
  • honing
  • amandel- of kokosmelk
  • optioneel: avocado-olie of walnootolie
  • optioneel: edelgistvlokken of geraspte pecorino kaas

 

Bereiding

  1. Snijd de courgetten in plakken van ongeveer 0,5 cm of gebruik een mandoline.
    Verspreid dan de plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie (of gebruik een borsteltje om ze in te oliën), kruid met peper en zout. Bak de courgetten 20 min in een voorverwarmde oven op 180°. Na 10 min kan je ze uithalen en garneren met pecorino kaas of edelgistvlokken en laat ze dan nog 10 min grillen in de oven.
  2. Leg de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, sojasaus, honing en kruid met peper, zout. Plaats ook in de oven voor 20 min.
  3. Schil intussen de zoete aardappel, pastinaak en koolrabi. Snijd deze allemaal in gelijke stukken en breng aan de kook tot alles zacht is. Giet daarna het water af.
  4. Stamp de zoete aardappel, koolrabi en pastinaak tot een puree met een stamper, kruid met nootmuskaat, peper, zout en voeg er de dille bij. Voeg er ook nog een scheutje amandelmelk (of kokosmelk) en een scheutje olie (olijf-, avocado- of walnootolie) aan toe om het wat smeuïg te maken.