Boekweitpasta met zalm en broccoli

  • Een heerlijke en gezonde pasta! Heel snel klaar! – #Glutenvrij#Melkvrij#Paleo
  • voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 200g gerookte zalm
  • 1 blik kokosmelk/crème 200 ml
  • 1 ajuin
  • 100ml witte wijn
  • boekweit noedels
  • (optioneel: 1/2 tl johannesbroodpitmeel om de saus in te dikken)

Bereiding

  1. Snijd de ajuin fijn, verhit wat olijfolie in een kleine kookpot en stoof de ajuin tot deze glanzig is. Voeg daarna de wijn toe en laat even inkoken.
  2. Kook ondertussen de broccoli beetgaar en kook de boekweitnoedels (zie kooktijd op de verpakking).
  3. Voeg dan de kokosmelk toe bij de ajuin en laat een paar minuutjes koken. Snijd intussen de zalm in stukjes en voeg deze als laatste toe aan de kokosmelk, laat nog 2 min verwarmen, kruid met peper en zout en de saus is klaar. (als je een dikkere saus wil, zet je de pot eerst van het vuur en voeg dan 1/2 tl johannesbroodpitmeel toe)
  4. Serveer de saus bovenop de boekweitnoedels en de broccoli.

 

Eventueel kan je er nog wat extra avocado bij serveren.