Gezonde brownie op een crunchy bodem van dadels en noten

Ingrediënten

  • 3 el cacao
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el honing
  • snufje peper, zout en Natriumbicarbonaat
  • 2 eieren
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 15-20 dadels (ontpit)
  • handvol noten (kies uit walnoten, pecannoten, cashewnoten…)
  • 1 el kokosolie

Bereiding

  1. Mix de dadels, noten en 1 el kokosolie in een blender/mixer, tot je een vaste massa krijgt.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verspreid er de dadel-notenmix over.
  3. Bak eerst de bodem 10 min op 200°.
  4. Mix ondertussen de banaan en avocado.
  5. Mix in een andere kom de eieren met de kokosbloesemsuiker, voeg hier dan de cacao, ahornsiroop, honing, zout, peper en natriumbicarbonaat aan toe.
  6. Voeg dan het banaan-avocado mengsel toe aan het voorgaande.
  7. Haal de bodem terug uit de oven en giet er het mengsel over.
  8. Bak het geheel nog 25 min in de oven op 200°.
  9. Laat het dan eerst volledig afkoelen alvorens je ervan eet.