Quiche van zalm, spinazie en broccoli op een zoete aardappel bodem

Deze quiche is een gezonder alternatief voor de traditionele quiche. Heel lekkere combinatie van verschillende smaken.
Glutenvrij, melkvrij, kpni-proof.

Ingrediënten

  • voor 2 personen
  • Tijd:
    Bereiding: 15 min
    Baktijd: 45 min in de oven

 

  • 2-3 zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 500g spinazie bladeren
  • 1 broccoli
  • 6 eieren
  • 1/2 cup kokosmelk
  • 150-200g gerookte zalm
  • kruiden: peper, zout, tijm
  • olijfolie, echte boter (of ghee)
  • optioneel: edelgistvlokken = een vervanger voor kaas (kan je gebruiken om te garneren)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Maak dunne schijfjes van de zoete aardappel met behulp van een mandoline, indien mogelijk.
  2. Smeer een ovenschotel in met echte boter of ghee. Bekleed de ovenschotel met de schijfjes zoete aardappel. Kruid met peper, zout en tijm. Besprenkel met olijfolie.
    Plaats in een voorverwarmde oven op 180° voor 20 min.
  3. Snijd de uien in ringen en stoof in een pan voor 2 min. Voeg dan de spinazie toe tot al de blaadjes beginnen te slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de broccoli beetgaar.
  5. Mix de eieren samen met de kokosmelk en kruid met peper en zout.
  6. Haal de ovenschotel uit de oven na 20 min en doe het spinazie mengsel bovenop de aardappelen, leg dan een laagje gerookte zalm en daarna de broccoli. Ten slotte overgiet je alles met het ei-mengsel. (eventueel kan je garneren met edelgistvlokken)
  7. Plaats de ovenschotel terug in de oven voor 25 min op 180°Tip:
    Als je niet veel tijd hebt om te eten, maak je de quiche best wat op voorhand, zodat je deze enkel nog in de oven hoeft te plaatsen voor 25 min (stap 7).
    Deze quiche kan je ook altijd als ontbijt eten!