zoete aardappel-pastinaakpuree met savooi en zalm

zoete aardappel-pastinaakpuree met savooi en zalm

  • voor 2 personen
  • kPNI proof

 

IngrediΓ«nten

  • 1/2 savooi kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 2 stukjes zalmfilet
  • echte boter (of ghee of kokosolie)
  • olijfolie
  • peper, zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160Β°.
  2. Leg de stukjes zalm in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
    Plaats ze dan in de oven voor ongeveer 20-25 min, tot de zalm mooi gaar is.
  3. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in grove stukken.
    Kook de aardappelen en pastinaak tot deze gaar zijn.
  4. Snijd de ui in halve ringetjes, pers de knoflook fijn en stoof deze dan in een grote kom in 1 el echte boter (of ghee of kokosolie)
  5. Maak de savooi schoon en stoof deze dan bij de ui en knoflook tot alle bladeren mooi beginnen te slinken. Ongeveer 10-15 min laten stoven.
  6. Giet de aardappelen en pastinaak af als deze gaar zijn en mix deze tot een puree. Voeg wat peper, zout en een scheutje olijfolie toe.
  7. Je kan eventueel de savooi door de puree mengen of serveer de puree en savooi apart.