Pastinaak-bloemkool puree met worteltjes en zalm

Pastinaak-bloemkool puree met worteltjes en zalm

voor 2 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 bloemkool
  • 3 pastinaken
  • 5 wortelen (kan je ook vervangen door zoete aardappel of pompoen)
  • 2 stukjes zalmfilet
  • kokosmelk of amandelmelk
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

 

Bereiding

  1. Kook de bloemkool samen met de pastinaak tot deze gaar zijn.
  2. Snijd de worteltjes in kleine stukjes en stoof ze in een lepel kokosolie tot deze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kurkuma toe.
  3. Bak de zalm in de oven (20 min op 180Β°) of in een pan op het vuur in olijfolie of kokosolie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Wanneer de bloemkool/pastinaak gaar is, stamp je deze tot een puree. Voeg ondertussen beetje bij beetje de kokosmelk of amandelmelk toe (of gebruik wat kookvocht) om een smeuΓ―ge puree te bekomen. Gebruik eventueel een mixer. Breng dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat.